Vos en Van de Ven byBranderhorst

Op vrijdag 24 februari opent byBranderhorst, concept store en expositieruimte, een expositie met schilderijen van Annelotte Vos en keramiek van Atelier Van de Ven.

Beeldend kunstenaar Annelotte Vos presenteert hier een overzicht van werk dat zij de afgelopen twee jaar maakte – twee jaren waarin ze te maken kreeg met corona, verhuizing naar een nieuwe plek, alleen zijn, heimwee, verveling…
Schilderen hielp haar hiermee om te gaan. Bloemen en kleur zijn elementen die veel terug te vinden zijn in haar werk, maar ook heel alledaagse dingen zoals haar interieur.

Keramist Jessica Van de Ven past verschillende technieken toe en werkt met zowel steengoed als porselein. Hierdoor is haar werk veelzijdig, maar wel altijd met een duidelijke signatuur: sober, overwegend verfijnd en gevormd door Japanse en Noord-Europese invloeden. Voor de expositie bij byBranderhorst is gekozen voor uitsluitend zwarte items met de Obsidian serie in de hoofdrol. Voor deze collectie is een speciaal glazuur ontwikkeld dat zich tijdens de stook als het ware terugtrekt in de vorm van ‘eilandjes’. Het proces is geïnspireerd op de kristalgroei die ontstaat als lava snel afkoelt en vulkanisch glas wordt, het zogenaamde Obsidiaan.