Sidedish Projects

17 april – 5 mei: duotentoonstelling Sidedish Projects en Hipaholic
zondag 5 april 15:00 – 17:00 Meet & Greet Sidedish & Hipaholic

  • Sidedish Projects
  • Nynke Tynagel
  • Wieki Somers
  • Lex Pott

Sidedish Projects brengt, in samenwerking met verschillende ontwerpers en kunstenaars, een zorgvuldig samengestelde, groeiende collectie hoogwaardige prints uit. En dat doen ze goed: Lex Pott, Nynke Tynagel…. het zijn zeker geen kleine namen in de designwereld. Sidedish richt zich op het toegankelijker maken van hoogwaardige kunst, maar hecht ook belang aan het delen van de verhalen achter de verschillende werken.
Net zoals een bijgerecht een hoofdgerecht aanvult, vinden ze oprecht dat kunst aan betekenis wint wanneer je het verhaal erachter kent.

– Nynke Tynagel –

In haar serie ‘A Thing for Things’ presenteert Nynke Tynagel drie grafische werken waarin ze commentaar geeft op haar liefde voor alledaagse objecten. Door ogenschijnlijk alledaagse dingen te transformeren tot gedurfde en expressieve iconen, creëert ze een rijke compositie die de kijkers uitnodigt om hun eigen ervaringen op elk van de afgebeelde items te projecteren, terwijl ze tegelijkertijd de stille schoonheid van deze ‘gewone’ objecten benadrukt.

– Studio Wieki Somers –

In de tentoonstelling bij Branderhorst wordt ook de nieuwste serie ‘Still Life’ geïntroduceerd. Studio Wieki Somers brengt een stille verwondering en fascinatie naar het ogenschijnlijk alledaagse. Hun ethos is eenvoudig: “niets is gewoon, zelfs het gewone niet”.
Voor de serie ‘Still Life’ omwikkelden ze een achtergrond en alledaagse dingen, zoals een tak of bloem, met tape. Hierdoor krijgt het werk een surrealistische kwaliteit terwijl het balanceert tussen de gelaagdheden. Door de bovenste laag bij alles gelijk te maken, onthult Somers niet alleen de verborgen kwaliteiten van de objecten, maar nodigt ze kijkers tegelijkertijd uit om op een andere manier tegen deze ogenschijnlijk ‘normale’ dingen aan te kijken.

– Lex Pott –

Met de serie ‘Faux Wood’ presenteert Lex Pott drie handgemaakte composities waarin hij de tastbaarheid van hout nabootst, maar tegelijkertijd ons begrip van het materiaal uitdaagt door een levendig en onconventioneel gebruik van kleur. Deze balans, tussen het vertrouwde en het onbekende, het ‘nep’ en het ‘echte’, onthult de schoonheid in de eenvoud en onregelmatigheden die eigen zijn aan hout als materiaal.
Door materialen tot hun essentie terug te brengen, nodigt Pott de gebruiker uit om voorbij de vorm te kijken en de bredere context en structuur van materiaal te zien en waarderen.