Rein Dool byBranderhorst

Van 14 januari t/m 11 februari 2023 is in de etalage en winkel byBranderhorst werk te zien en te koop van Rein Dool. Deze kunstenaar woont en werkt al tientallen jaren in Dordrecht en momenteel is in het Dordrechts Museum de bijzondere tentoonstelling ‘Rein Dool-tekenaar’ te bezoeken, met een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre.

byBranderhorst sluit hier met gepaste trots bij aan en maakte samen met Frank Hendriks en de kunstenaar zelf een selectie uit Rein Dool’s werk van de afgelopen drie jaar. En – het moet gezegd – dat was geen makkelijke opgaaf. Ondanks zijn hoge leeftijd produceert Dool elke dag weer prachtig werk. Verrassend zijn de eigentijdsheid hiervan en het krachtige gebruik van kleur en vorm. Uitgangspunt voor de samenstellers van deze expositie was dat het werk in de sfeer van de winkel moet passen maar, vooral ook voor Rein zelf, dat het werk door een breed publiek gezien kan worden. Niet alleen dus door bezoekers van galeries of musea.

Naast het verkopen van mooie producten is een belangrijke insteek van Branderhorst steeds het initiëren van bijzondere ontmoetingen van kunstenaars, designers en makers met nieuwsgierige bezoekers. Vaak binnen de inspirerende omgeving van haar eigen winkel aan de Voorstraat 199 in Dordrecht, maar soms ook breder.

Om mensen uitgebreider kennis te laten maken met het veelzijdige werk van Rein Dool stelde ze voor de gelegenheid, in samenwerking met de kunstenaar, een kleine route samen waar uiteenlopend werk te zien is op verschillende locaties binnen loopafstand van byBranderhorst en het Dordrechts Museum.

Deze route is verkrijgbaar in het Dordrechts Museum en byBranderhorst.

DOWNLOAD HIER DE ROUTE ‘DOOL DOOR DORDT’