Pterodactylussen, sieraden en table settings

De hele maand december byBranderhorst: een feestelijke presentatie volop inspiratie voor een feestelijk gedekte tafel – stijlvolle, zwart porseleinen sieraden van TiNiK en Pterodactylussen van Hester de Graag, met een hoofdrol voor William Morris.

150 miljoen jaar geleden – Pterodactylussen vliegen door de lucht
1868 – William Morris print zijn eerste stoffen
2009 – Een 4-jarig jongetje vraagt zijn moeder om een pterodactylus. De wens van de kleuter wordt vervuld en het idee ontwikkelt zich
2019 – William Morris’ Pterodactylus byBranderhorst.

Hester de Graag woont in Walthamstow, Londen, Engeland, de geboorteplaats van William Morris. Haar passie voor het werken met mooie stoffen en patronen en de interesse van haar zoon voor dieren uit de prehistorie, inspireerden haar om deze vogel met zijn prachtige kleuren te reproduceren in de rijke bloemenprints van William Morris.

William Morris (Walthamstow, Londen, 24 maart 1834 – Londen, 3 oktober 1896) was de belangrijkste ontwerper en utopisch denker van het 19e-eeuwse Engeland. Hij wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van het fantasy-genre, maar is vooral bekend als geestelijk vader van de arts-and-craftsbeweging. Hij was een veelzijdig man. Zo was hij betrokken bij literatuur – het ontwerpen, drukken en uitgeven van boeken – en het ontwerpen van behang, textiel, tegels, tapijten, meubilair, glas in lood en interieurs.

 

Karin van Paassen (Hoek van Holland) ontwerpt onder haar label TiNiK sieraden van zwart porselein in combinatie met bedels die ze tijdens haar vele reizen naar Afrika en Azië vindt, of zelf maakt in de Chinese porseleinstad Jingdezhen. Naast porselein verwerkt ze in de sieraden ook andere natuurlijke materialen, zoals paardenhaar, lavasteen en schelpen.

Karin’s fascinatie voor de betekenis van sieraden, het materiaalgebruik en de vormentaal in andere culturen vind je terug in haar ontwerpen.
Haar sieraden zijn al verschillende keren in China geëxposeerd.