The Pink Highlight

The Pink Highlight

OUT OF LOVE FOR WORDS, PATTERNS AND THE COLOUR PINK

vanaf 7 februari 2024

A radical change,
from OUTSIDER to AUTSIDER
allowing my hint of strangeness
to work for me.
Using my eye for detail
to give life to
the most beautiful texts,
each unique, as are we.
Each text rises from
what was first to be
a mainstream text
to something new & different.

Barbara

 

Barbara, de persoon achter The Pink Highlight heeft jarenlang in de modewereld gewerkt, wat haar liefde voor de kleur zwart en voor design verklaart. In de zomer van 2022 begon ze met het creëren van deze blackout-teksten.  Haar hoofd ‘ziet’ het ritme van de woorden, een patroon in een tekst…

Vrienden denken vaak aan haar wanneer ze iets roze zien, dus begon ze een roze markeerstift te gebruiken om wat kleur aan de teksten toe te voegen.
Het leven is niet altijd zwart-wit, toch?
Om zichzelf te stimuleren deze teksten te blijven maken, begon ze deze op Instagram te plaatsen; een grote beslissing, omdat ze eigenlijk best wel ‘op zichzelf’ is. Wandelend door de straten van Amsterdam zoekt ze naar bruikbare boeken in minibiebs en wordt blij als ze een mooie tekst vindt, wetend dat een nieuw werk het daglicht zal zien… Dit is nu een belangrijk deel van haar leven.

A Beautiful Mind
In 2021 werd bij Barbara autisme vastgesteld. Het leven kan extra uitdagend zijn voor mensen met autisme, maar ondanks de moeilijkheden, ziet ze haar geest als “a beautiful mind”. Ze vindt het helemaal ok dat ze de wereld anders ziet dan neurotypische mensen. Haar creatieve geest merkt details en dingen op die anderen vaak niet zien.
Andere typische kenmerken van haar autistische geest zijn: authentiek, loyaal en eerlijk, compassie, hoge mate van integriteit met een sterk moreel kompas, analytisch, kritisch met een sterk gevoel van rechtvaardigheid en waardering voor kleine dingen die anderen misschien niet zouden opvallen.
Een weerspiegeling van deze kenmerken vind je terug in haar werk.

 

I HOPE THEY WILL HIGHLIGHT YOUR DAY

Zondag 3 maart 14:00-16:30
meet&greet / finissage