Machteld Schouten - Portrait nr. 152
Machteld Schouten – Portrait nr. 152


MACHTELD SCHOUTEN – PORTRAITS

Papier en inkt zijn het vertrekpunt, een prachtige serie portretten het resultaat.

De magie van inkt
De onvoorspelbaarheid van inkt en de prachtige, subtiele overgangen die het biedt zijn redenen waarom Machteld Schouten graag met dit medium werkt. Het laat haar toe om levendige, stralende kleuren te creëren en de gelaagde emoties in haar portretten te benadrukken. Deze gelaagdheid ervoor dat je steeds nieuwe details in haar werk ontdekt, waardoor je er niet op uitgekeken raakt.
Elk portret draagt verschillende emoties met zich mee en heeft zowel esthetische als decoratieve waarden die je weten te raken.

Over Machteld:

Ontwerper en docent
Na haar afstuderen aan ArtEZ, University of the Arts in Arnhem, werkte Machteld als ontwerper voor diverse modemerken in binnen- en buitenland. Momenteel combineert ze haar werk als docent bij ArtEZ met diverse creatieve opdrachten en projecten als freelancer.

Vrij werk en inspiratie
Machteld heeft altijd vrij werk gemaakt, voornamelijk portretten. Hoewel ze haar inspiratie uit foto’s uit verschillende tijden en culturen haalt, weet ze op een unieke manier een duidelijke sfeer en samenhang in haar vrije werk te creëren. Haar portretten vertellen een boeiend verhaal en spreken toeschouwers aan op verschillende niveaus, waardoor iedereen er een eigen betekenis in kan ontdekken.

vanaf woensdag 12 juni byBranderhorst

Zondag 7 juli vanaf 15 uur: meet & greet met Machteld Schouten, Evert Hendriksen en Project Friso.
Je bent van harte welkom!