Geerten’s feestje

(of hoe een kalender drie kunstenaars bij elkaar bracht)

vrijdag 26 mei tot en met zaterdag 17 juni 2023
met Geerten ten Bosch, Nienke Sikkema en Roos Boot (Brands)

 

Als plaatsgenoot kom ik kunstenaar Geerten Ten Bosch met enige regelmaat tegen in de Dordtse wandelgangen. Beiden zoeken we graag de samenwerking op met anderen en toen Geerten mij vertelde over de verjaardagskalender waar ze de afgelopen tijd aan gewerkt heeft, besloten we dat deze anders dan anders kalender het verdient om in een expositie byBranderhorst onder de aandacht gebracht te worden.

Het initiatief voor het maken van de kalender ontstond naar aanleiding van een spontane mail van glaskunstenaar Nienke Sikkema aan Geerten ten Bosch.
Nienke groeide op met het boekje ‘De verjaardag van de eekhoorn’ van Toon Tellegen, waarvoor Geerten de illustraties maakte. Als fan van haar werk en notoire verjaardagsvergeter benaderde Nienke Geerten met de vraag of deze misschien ooit een verjaarskalender had gemaakt.
Dat was niet het geval maar daarmee was het zaadje geplant. In samenwerking met Marleen Oud van bureau ‘niet vouwen a.u.b.’ ontwikkelde ze een kalender voor verjaardagen en andere bijzondere dagen.

En nu is de kalender klaar om byBranderhorst te worden gepresenteerd.
Over Geertens voorstel om in deze presentatie ruimte te maken voor glaswerk van Nienke hoefde ik geen seconde na te denken. Dit is niet alleen Geerten’s feestje, maar ook ik ben fan van het glaswerk dat Nienke maakt in glasblazerij de Oude Horn in Acquoy.

Ook voor keramiste Roos Boot (Brands) maken we graag een plekje vrij.
Roos is de dochter van een bevriend kunstenaar en toen Geerten een kleurenproefje van haar cadeau kreeg was ze meteen enthousiast. Het was in zijn kleinheid zo mooi en overtuigend.

En zo maakt Roos het feest compleet en brengt deze kalender voor verjaardagen en andere bijzondere dagen drie kunstenaars bij elkaar byBranderhorst in een expositie die een feest is voor het oog.