IT’S THE GAME THAT CAN BE CHANGED

02/06/19 – 29/06/19
Opening zondag 2 juni 15:00 door Anna Borsboom

In een tijd waar plastic steeds meer gezien wordt als een probleem, zocht de Belgische kunstenaar Désirée Verschuere naar een manier om afgedankt plastic een nieuwe, positieve betekenis te geven. Dat ze hier heel goed in is geslaagd is te zien tijdens haar nieuwe expositie byBranderhorst.

Désirée Verschuere, collectionneuse, verzamelt lege plastic flessen en geeft ze een nieuwe bestemming, een nieuwe identiteit. Centraal in haar werk staan thema’s als milieubewustzijn, hergebruik en transformatie.
Plastic maakt meer en meer deel uit van onze leefwereld. Het is overal aanwezig en in de meest felle en uiteenlopende kleuren. Plastic speelgoed wordt aangeprezen als niet stuk te krijgen. “It lasts a lifetime.” In de overtuiging dat er te veel door de mens gemaakt spul is dat rondslingert, zocht Verschuere naar een manier  om afgedankt plastic een nieuwe bestemming te geven.

“ IT ‘S THE GAME THAT CAN BE CHANGED “

Na haar eerste expositie byBranderhorst. afgelopen februari komt Désirée Verschuere nu terug met nieuw werk – een intrigerend spel tussen materialiteit en luchtigheid, tussen ernst en frivoliteit. Niets is wat het lijkt; “It’s the game that can be changed”.

De expositie wordt geopend door de Amsterdamse trendwatcher en styliste Anna Borsboom van het gerenommeerde blog Stylink. Anna geeft lezingen en trainingen en schrijft achtergrondartikelen en columns op het gebied van trends.

Opening zondag 2 juni (tijdens Kunstrondje Dordt) van 15:00 tot 18:00.
Tot dan!