Project Friso - Reform
FRISO

Friso Kramer. Een van de grootste vormgevers die Nederland ooit gekend heeft. Maar kennen mensen zijn naam, los van de echte kenners? Nee, dat niet. Zijn werk dan weer wel. Bekende voorbeelden als de kegelvormige straatlantaarn-armatuur, de Revolt stoel en de groene kunststof brievenbus – roepen direct herkenning op, al zien ze er tegelijkertijd zo alledaags uit dat je ze zo voorbijloopt.

Zo is het ook met Friso’s tafels, zoals de Facet en de Reform. Ze zijn in de vergetelheid geraakt. Waarom? Vorm volgde functie. Less was more. Het was zijn kracht, tegelijkertijd zijn zwakte. De tafels vielen niet op. Tot nu dan. Een bonte verzameling Rotterdamse ambachtslieden, verenigd in Project Friso, vond het tijd om juist die vorm toe te voegen

Project Friso plaatst de ondergewaardeerde ontwerpen van Friso Kramer op een voetstuk. Zijn werk is de basis; elk van de tafels van Project Friso heeft een origineel Reform-onderstel. De deelnemers aan het project voegen daar dingen aan toe. Functie, door de tafels op te hogen. En vooral karakter, dankzij de frisse, eigentijdse tafelbladen van kwalitatief hoogstaand materiaal. De tafels van Project Friso zijn high-end objecten van het hoogst denkbare afwerkingsniveau. Lokaal geproduceerd, op bestelling. Zonder voorraad, zonder afval, mét hergebruikt materiaal. Zo maken ze – met respect en waardering – Friso’s werk kleurrijker. Spannender. Moderner. Beter, vooral.

vanaf woensdag 12 juni byBranderhorst