van 2 t/m 24 november 2019
opening zondag 3 november 16.00-18.00

In het midden van ‘het groene hart’ groeide Liesbeth Bulk op in een natuurlijke omgeving die sterk onder druk stond door verstedelijking. Eigenlijk werd toen al de kiem gelegd voor haar werkwijze nu.
Haar werk vertelt iets over hoe we omgaan met de natuur. Het ontbreken van waardering voor inheemse planten die we onkruid noemen. De natuur staat onder druk en we maken ons daar zorgen over maar we lijken te vergeten dat de natuur direct naast onze voordeur begint.
De door de ontwerpster gebruikte planten worden geoogst in de nabije omgeving van haar atelier, dat midden in de Rotterdamse havens ligt tussen de zware industrie. Deze inheemse planten, worden verwerkt tot interieurobjecten: in gel, ingegoten in hars en versmolten tussen glas. Het gaat daarbij om het contrast van een heel mooi interieurobject, perfect uitgevoerd en afgewerkt, met als basis een materiaal waar men in zijn normale context aan voorbij loopt en zelfs van vindt dat het opgeruimd moet worden.
Haar missie is om de kijker zelf te laten ontdekken hoeveel schoonheid er zit in het door ons zo ondergewaardeerde onkruid.

De expositie byBranderhorst. is een dwarsdoorsnede van het werk van Liesbeth Bulk. In 2006 exposeerde zij in galerie Intermezzo met de presentatie: Flarden van Buiten, waarbij de galerie werd overgenomen door planten: langs de wand, over vloer en plafond en woekerend over het bureau van de galerie houders. Levende planten in een interieur vragen echter om nogal wat technische randvoorwaarden om ook op lange termijn die weelderige natuurlijke begroeiing te houden. Reden voor Bulk om te zoeken naar andere manieren om planten te (re)presenteren.
Nu toont ze werk ontstaan uit die presentatie: ouder werk, nieuw werk en werk dat speciaal voor deze expositie is gemaakt.

  

Afbeelding:
In de Erasmus Universiteit werd onkruid uit de omgeving van de campus verwerkt in metershoge glaswanden.
fotograaf: Ilse Bakker

www.crush-on-nature.nl