4 oktober t/m 1 november 2020

Zo simpel kan het zijn. De quote van Pablo Picasso is niet toevallig gekozen als titel van deze expositie. De vrijheid van denken en blijmoedige speelsheid die erin doorklinken geven iets aan over de denk- en werkwijze van Jolanda Branderhorst. Het maakt dat haar exposities vaak op onverwachte, bijna organische wijze vorm krijgen en moedigt aan tot creatief denken – in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en vooral niet te krampachtig.

De titel verwijst ook naar de blauwe verzameling werken en producten die vanaf zondag 4 oktober te zien en te koop zijn byBranderhorst: Borden met zeer gedetailleerde tekeningen in Delfts blauwe stijl, door Arno Coenen gemaakt met een eenvoudige BIC-pen. Coenen is bekend van de Delfts blauwe tegeltableau’s op het skatepark op Zeeburgereiland in Amsterdam en zijn bijdrage aan de Rotterdamse Markthal.
Bijzonder: van zijn borden zijn ook de originele tekeningen te zien en te koop.

Het werk dat de in Dordrecht werkende kunstenaar Larisa Sjoerds tijdens deze expositie laat zien is geïnspireerd door het onderbewuste en visualiseert verborgen processen in ons brein en lichaam: “Onze emoties en instincten kunnen erg verontrustend en intrigerend zijn”, zegt zij hier zelf over.

De blikken kevers die te zien zijn werden gemaakt door straatjutter en assemblagekunstenaar Sandra Westgeest.

Maar er is nog veel meer blauw: behang van Anna Surie waarin je steeds nieuwe dingen ontdekt, sobere blauwe penseeltekeningen van Gerard de Bruyne, porseleinen sieraden van Karin van Paassen, houtsnijwerk van Eric Feteris, tafeltextiel van Lucia Grodzicka en Rob Walters, keramiek van Inge Bečka en Wil van Blokland, keukendoeken van Hollandsche Waaren en last but not least: Picasso himself uit de serie Icons in Wire van Evert Hendriksen.