Concrete & Flowers

Where Elegance meets Strength
07/07/19 – 26/07/19
Feestelijke finissage 21 juli 15:00-17:00

Van 7 t/m 26 juli presenteert het nieuwe, Utrechtse label Beton-Lab zijn expositie Esthetisch Beton voor het eerst in intieme vorm byBranderhorst. Ondanks dat deze eigenschappen niet vaak worden toegedicht aan beton weet Beton-Lab elegantie, warmte en verfijning in het materiaal naar boven te halen.
I
n de expositie laten de ontwerpers Jan-Paul en Marjolein zien, voelen en ervaren dat beton veel meer kan zijn dan alleen bouwmateriaal. Ranke zachte lijnen, comfortabele vormen en textuur. Esthetisch beton vindt zijn weg in alledaagse producten, meubels, verlichting en kunstobjecten.

De heldere, krachtige kleuren van de schilderijen van Marita ter Hark combineren verrassend goed met het esthetische, stoere beton van Beton-Lab. De laatste jaren zijn het vooral bloemen die deze Dordtse kunstenaar inspireren en die haar de vrijheid geven om eenheid in kleur, ritme en gevoel over te brengen via het doek. Het gevoel dat alle dingen met elkaar verbonden zijn. Door deze vrijheid van werken krijgt haar werk een zekere mate van abstractie.

Tijdens de feestelijke afsluiting van de expositie, op zondag 21 juli, zijn ook de ontwerpers zelf aanwezig.