Carry Blase
verkoopexpositie

Carry Blase (1944-1989) maakte zowel toegepast als vrij werk. Bij haar toegepaste werk hield ze zich vooral bezig met zeefdruk op textiel, aanvankelijk vaak in opdracht. Later nam ook haar vrije werk (schilderijen in gemengde technieken en tekeningen) een steeds belangrijkere plaats in.

Carry begon na haar opleiding aan de Akademie voor Industriële Vormgeving met het ontwerpen en in eigen beheer bedrukken van kleding- en gordijnstoffen en plastic jassen. In de loop van de tijd ontwikkelde ze daarbij een steeds uitgesprokener voorkeur voor het gebruik van natuurlijke vezels. Ze werkte graag op dunne stoffen als kaasdoek en transparante zijde en streefde ernaar om met zo weinig mogelijk middelen een zo groot mogelijk groot effect te krijgen. Zo gebruikte ze bij het zeefdrukprocedé meestal een beperkt aantal zeeframen waarmee ze zeer gevarieerde dessins ontwierp.
Door haar handmatige werkwijze was het aantal mogelijkheden onbeperkt en konden dessins op grote oppervlakken worden gerealiseerd.

Ze bereikte verrassende resultaten door in haar werk gebruik te maken van gemengde technieken op ongeprepareerd linnen. Het linnen werd daarbij levend gehouden door de structuur niet weg te schilderen, maar de verf in dunne transparante lagen aan te brengen. Reliëf werd verkregen door er linnen op te plakken. Strakke zeefdruklijnen en -vlakken werden gecombineerd met spontane, levendige lijnen. Ook kleurgebruik speelde een belangrijke rol.

Na een slopende ziekte overleed Carry, veel te jong, op 45-jarige leeftijd. Ze liet een grote verzameling tekeningen en schilderijen na – vitaal werk van iemand die zonder aarzelingen te werk ging. Een deel van deze verzameling is nu te zien en te koop van vrijdag 28 april t/m dinsdag 2 mei byBranderhorst.

open:
vrijdag 28 april t/m dinsdag 2 mei
10:00-18:00

Alle werken zijn alvast digitaal te bekijken via de website www.carryblase.nl