Noor van Spaendonck

opening zondag 2 april 15:00-17:00

 

Noor van Spaendonck is een kunstenaar die niet in één hokje te plaatsen is. Haar werk is gevarieerd, verrassend en toont haar liefde voor diverse kunstvormen. Tijdens de expositie van Spaendonck byBranderhorst laat ze zien hoe ze haar verschillende vaardigheden en digitale kennis op een unieke manier combineert.

Na haar opleiding aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) in Amsterdam en het behalen van een master Modevormgeving en Strategie aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, werkte van Spaendonck als mediastylist voor commercials, films en tijdschriften. Daarnaast ontwierp en produceerde ze kleine ambachtelijke collecties kleding en accessoires die werden verkocht in exclusieve boetieks en aan artiesten en particulieren.
De laatste jaren heeft Noor, als autodidact, de oneindige mogelijkheden van digitale beeldbewerking onderzocht en zich eigen gemaakt. Hieruit ontstond een onuitputtelijke bron van inspiratie, waardoor een kruisbestuiving ontstond tussen de diverse disciplines waarbinnen ze werkzaam is.

Ideeën komen tot haar uit diverse hoeken. Aanleiding kan bijvoorbeeld een bepaald woord zijn, een bepaalde kleur, een gezicht… Noor houdt ervan een bepaalde sfeer weer te geven. In deze expositie zie je dat ze gebruik maakt van Aziatische invloeden. Zo zie je gestileerde portretten – ontstaan uit verschillende elementen die ze in de computer tot één geheel ‘smelt’ – en verstilde bloemportretten met een Blade Runner-achtige uitstraling.
Haar glaswerk zou je een verlengstuk van haar digitale beeldwerk kunnen noemen – op ‘collage’-achtige wijze composeert ze vintage glas via kleur en vorm tot snoepachtige kandelaars.

 

te zien t/m zondag 23 april ’23